BACK TO NEWS

The Hartford Parking Authority

February  20, 2016 - ID3A, LLC

The Hartford Parking Authority relocated to the second floor of a historic 1920’s office building adjacent The Old State House in downtown Hartford.

 

Working with a conservative budget and tight schedule, the project involved renovating a 5,000 square foot space rich in historic detail. Existing floor to ceiling brass mullioned windows overlook Hartford’s downtown streets cape and original impala black granite flooring lined the corridor and elevator lobby .

 

The design objectives included many requirements. The layout must accommodate both private executive offices along with a multi-functional public space to house a ticket counter, hearings court and help desk.

The new design retained many of the original details such as the brass mullions, original wood molding, granite hallway flooring, various lighting sconce and paned glass office doors.

 

 

Other News

 

The Multi-use public space is fitted with a new custom ticket counter and an updated historic look. Instead of the usual flat screen monitors that adorn many public spaces, management chose to display something unexpected, unique and entertaining: an S scale model locomotive with custom freight and passenger cars! A rustic train track was  mounted around the perimeter of the payment room ceiling  blending skillfully within the turn of the century details and new burnished antique style school house pendants installed above the cashier counter. The train ticks along the track above visitor’s heads as bonus entertainment.